12 TRASTOS INÚTILS PER A LA CRIANÇA

Ai mareta meva si ho arribo a saber no compro!

Bé, aquí teniu, les coses que vaig comprar o que em van regalar  quan estava embarassada del meu primer fill i que ara em semblen trastos inútils, al menys, per la MEVA criança.

 1. Perfums:

  coloniasEm van regalar no una ni dos cremes, potingues i colònies…400000!!! i encara estan allà, precintades i mortes de fastig.

El nadó no necessita res més per hidratar la seva pell que un oli d’ametlles, per exemple, o una cremeta sense perfum

Perquè sense perfum i sense colònies? perquè són una barrera física pel vincle i per la lactància. Els nadons tenen els sentit de l’ olfacte mooooolt desenvolupat, i necessiten tenir clar on està la mama, i on té la teta la mama, si li posem mil potingues amb olors + les nostres pròpies potingues , ho tindrà mooooolt més difícil, a més, no hi ha plaer més gran per una mare que olorar el seu bebé i per un bebé, la seva mare!

     2. L’ Habitació:

habitación bebéSi, si, l’ habitació sencera!!! És curiós com moltes dones quan quedem embarassades anem fent com les formiguetes, preparant l’habitació del nostre nadó: Comprem uns vinils preciosos per les parets, un bressol, moble canviador, alguna llumeta xula i el mòbil que no falti!

La meva realitat ha estat que quan el Xavi (el gran) hagués estrenat l’habitació, ja l’ hauríem d’haver tunnejat de nou perquè ja esperava a la Maria.

Si, el Xavi va començar dormint al Moisès i d’allà per practicitat va acabar al nostre llit i quan ja estàvem incòmodes, ens vam fer amb un llitet sidecar i la mar de feliços hem compartit habitació amb ells durant anys…

    3. Esterilitzador de biberons:

esteriliSi, us ho podeu creure…i me’l vaig comprar jo mateixa! Sabia que donaria el pit, però per si no m’ anava bé i acabava donant biberons, vaig comprar el trasto, per mi, més inútil de la història, no perquè donés el pit, sinó perquè ja no s’esterilitzen els biberons! I si de tant en tant es fa, amb una olla al bull n’ hi ha més que de sobres…

4. Un cotxet de 1000€

…Que cotxetsi el cuco, que si el maxi cosi, que si la cadireta…El “ millor” cotxet del mercat per portar al meu ninet…I al final, Un trastot Impressionant!!!! Total, pel temps que el vaig fer servir podria haver-ne agafat qualsevol de més baratet o de segona mà, i després ja passar al cotxet “paraigua” que és molt més manejable en tots els sentits… per no mencionar que als tres mesos del Xavi vaig descobrir el porteig i que des d’ aleshores, el cotxet més aviat l’hem fet servir poc.

    5. Canviador:

canviadorCal realment tenir un moble enorme ocupant un espai preciós només pel fet de canvia el bolquer? Doncs ja sé que fa ilu, però caldre, caldre…NO CAL! El nadó el pots canviar a qualsevol superfície, només fa falta una tovallola, o sigui que si vols, te’l pots estalviar!

6. Contenidor de bolquers:

contenedorJa que parlem de caques….. És necessari tenir un contenidor d’aquests de bolquers? Realment costa tant anar a llençar el bolquer a les escombraries? Que fa pudor? Doncs tingues a mà les bossetes de plàstic de la fruita que has comprat al matí i fica el bolquer pudent amb un nus i llestos!

T’has parat a mirar què valen els rotlles de recanvis de bosses del contenidor? No ho facis, et quedaràs cega.

    7. Dou-dous:

doudouNo sóc capaç de comptar amb una sola mà la quantitat de dou-dous que em van arribar a regalar… Ja ho sé, sóc una mica radical, però sabeu el que és un dou-dou? És un drapet d’apego! I perquè vull un drapet d’ apego si em té a mi?

  8. Mantes i edredons:

manta
Cap dels meus tres fills MAI s’ han volgut tapar. MAI…he tingut mantes, edredons i fundes a joc per para
r un tren… i les he regalat noves.

9. Termòmetre front:

termomeEl vam comprar perquè el Xavi no s’estava mai quiet si li havíem de mirar la temperatura i era cada vegada un drama, però…No hi ha res més imprecís que el termòmetre de front…. Quin desastre! I precisament barat no ens va costar!!! Total , que acabàvem fent servir el digital de tota la vida, i allà està, mortet de fastig i jo morteta de la ràbia.

10. Termòmetre banyera:

És que no sé ni com se’m va acudir! Amb lo fàcil que és posar la mà…

termo

11. Forquilles que no punxen i ganivets que no tallen:

cobert

Si, a vegades fem aquestes coses. Pensem: “compra-li uns coberts”, sense pensar que menjaran amb les mans…

A més, quan decideixen fer servir els coberts que ni punxen ni tallen, t’adones de lo ridícula que pots arribar a sentir-te quan un nadó de 8 mesos et mira amb la forquilla que no punxa com dient : “mama, m’estàs prenent el pèl o què?” Per no parlar de lo frustrant que deu ser arribar a aconseguir fer el moviment de tallar, però que allà no es talli res….

    12. Anorak o texans per bebé 0-3:

En serio, és humiliant.

anorak

I fins aquí la meva selecció! Espero que us serveixi per alguna cosa i sinó, a comprar que fa il·lusió i ja pensareu amb mi més endavant!

Si tens un servei o producte que creus que és boníssim i vols que et faci una crònica, posa’t en contacte amb mi maretameva.blog@gmail.com. Això si, la meva opinió serà del tot sincera, t’atreveixes?

 

15 Comments
 • silvia
  Posted at 19:36h, 21 abril Responder

  Tens tota la rao. Per sort molts d’aquests trastos no els vaig comprar mai.

 • Marta
  Posted at 20:37h, 21 abril Responder

  Hola, ostres ma encantat el teu post!!! El meu petit, l’Àlex de 3 mesos per sort no ha passat per totes aquestes endromines! Tinc un bugaboo de 2 mà (290€) del qual em sento molt orgullosa per trobar-lo aquest preu I una pila d’amigues I gent que ni conec que ma pasat coses. És el meu 1 fill, però per sirt no ge embogit!!! Habitació de 1000€ sempre he pensat que perquè, ell no demana res som nosaltres que li montem aquest petit món I la parafernalia. Lo dit, un escrit GENIAL 😉

 • Zozos
  Posted at 20:40h, 21 abril Responder

  Completament d acord! 😂
  I la gent gastant se la pasta

 • Lai - Asi piensa mamá
  Posted at 23:03h, 21 abril Responder

  Coincideixo amb tots…tot i que el termometre de banyera amb la segona si el vaig der servir. Aixi vigilava si la.temperatura eatava be mentre preparava altres coses. Els altres…tota la.rao!!!

 • Natalia
  Posted at 05:17h, 22 abril Responder

  Tota la raó amb tot. Encara no ens tapem al llit nosaltres . Encara sort que no vaig comprar l’habitació i vaig reciclar la meva juvenil ( necessitava un armari).
  A nosaltres el canviador ens va anar molt bé pq el tenim al lavabo, al costat de la pica i podíem netejar amb una esponja el culte directament de la pica.

 • Claudia
  Posted at 06:21h, 22 abril Responder

  Quanta raó!!
  Només discrepo en el canviador, que jo encara el faig servir moltíssim per vestir la petita i ajudar la gran i m’estalvio mals d’esquena…
  També en el contenidor de bolquers, però només en el cas concret del meu poble, que com no tenim contenidors al carrer i ens passen a buscar cada tipus de brossa uns dies concrets, els dies que no passen a buscar els bolquers moririem de pudor (o ens passariem el dia fent viatges d’amagat a la paperera del carrer cada cop que que fes caca).

  Els altres… Genials!! Afegiria el «parque», que en les dues ocasions ha acabat sent un contenidor de joguines gegant…

 • Mimi
  Posted at 06:31h, 22 abril Responder

  Molt bo el post!! I útil!!
  Pregunta de primerenca/pardilla😅: Això que dius en el punt 8 sobre mantes i edredons… Què és millor comprar, doncs????

 • Tatiana
  Posted at 06:55h, 22 abril Responder

  Totalment d’acord. Sobretot en la gent que es gasta un dineral en un habitacio per bebe que en dos dies no serveix…O un carro de 1000 euros….Bugaboo es moda, si si… pero n’hi ha de chicco per 300 euros convertibles en 3 peces i no cal vendre un ronyó per comprar un carro tan car. El termometre per banyera,.. enserio que la gent hi compra?Un post molt bo.. Faltaria posar els collarets mossegadors de silicona..Trobo que es a part de inutil, surrealista. Molt bon post

 • Sukhroop Kaurukhroop
  Posted at 06:57h, 22 abril Responder

  Ai Cris! pel moment només he caigut amb lo del canviador. Sort que ja en vaig una mica curtida de tots aquets trastos inútils, la familia però es resisteix i encara fan regals d’aquest tipus, amb lo pràctic que és anar sobre la marxa i comprar realment el que el teu fill va necessitant. Gràcies pel post, ara em sento més tranquil.la, ja pensava que era un bitxo raro per no voler habitació, cotxet, etc…Petonàs!

 • Marta
  Posted at 08:19h, 22 abril Responder

  Jajaja,Cris!! Per sort tinc un marit q no em va deixar comprar res!!! Vam anar a lo practic i hem anat muntant l’habitacio per peces, reciclant mobles de solteria commla comoda Malm x fer de cambiador!! El que si hem tret profit es del cotxet!! Q ara a mes ve la tercera!!!! X la resta tinc la sort de dir q no ho vaig fer!!!!

 • CAT
  Posted at 11:28h, 22 abril Responder

  jo n he trobat a faltar un!… l humidificador! potser n hi ha q tingueu experiències diferents, però nosaltres no el vam arribar ni a estrenar! has d trobar un lloc adequat, sense paret o cortines a prop, l autonomia, la mullena, etc… i si fas banys d nas prou sovint, penso q es més fàcil i eficaç

 • Sara
  Posted at 17:41h, 22 abril Responder

  Fa poc feia el meu propi balanç d’allò que havia fet servir i el que no amb la meva filla que ara farà 8 mesos. M’ha agradat veure que no sóc la única que en diu «trastos» de la majoria de coses que ens «venen» com a necessàries. Com coberts de plàstic!! En canvi el termòmetre el faig servir, sóc incapaç de valorar si l’aigua és molt calenta o no.. El tema de muntar l’habitació abans del naixement tampoc ho veig clar, nosaltres dormim plegats al nostre llit i no ens cal res més 😊 Quan sigui més gran tindrà el seu espai!

 • Marta
  Posted at 23:00h, 22 abril Responder

  Quanta raó! M’he sentit identificada amb tots…a més afegiria els xumets! Hem tingut moltíssims (amb el seu nom, sense nom, per 0 mesos, per 6…) i no els va voler mai! Ara els fa servir per jugar amb les nines. Amb el petit ni ens hem plantejat intentar-ho 😉

 • Sara
  Posted at 07:24h, 25 abril Responder

  Tinc una neboda i el doudou és com el seu amic inseparable i compte que no el tingui quan se’n va a dormir! Ve un altre petit a la família i el doudou no faltarà, que decideixi ell si el vol com a acompanyant. Jo també tenia el meu «doudou» de petita i ho guardo com un tresor. Tots hem tingut un peluix o alguna peça de roba (en el meu cas, el coixí de bebé)

 • juliabono
  Posted at 11:36h, 25 abril Responder

  Per sort he estat molt pràctica i he comprat tan sols l’imprescindible! El cotxet, tot i que és senzillet, gairebé no l’utilitzem, sempre acabem a la bandolera i ens sap greu no haver-lo comprat de 2a mà!!!
  Ah!!! Lo dels texans i anoracs se li han de sumar les camises!!! El meu petit, nascut a ple hivern ha anat sempre amb pijames i embolicadet amb mantetes!!! Té un munt d’anys per anar «ben vestit»

Post A Comment