L’embaràs…

Poc m’imaginava la tremolera que em va entrar quan el test d’embaràs va donar un positiu…i amb aquest positiu comencen els dubtes:
Què és un embaràs realment? Què faig ara? Quan pariré? i un milió de preguntes més…vaig tornar-me boja llegint per Internet, llibre, fòrum i tota la mandanga, i amb aquestes lectures i amb el que vaig viure, en vaig treure les següents conclusions:

1ER TRIMESTRE: Les pors, l’angoixa, els dubtes i la il•lusió:
PEr començar i si pogués donar un primer consell a totes aquelles noies que es queden embarassades per 1er cop, els diria: PASSEU DELS COMENTARIS DE TOTHOM!!i quan dic tothom vull dir: gent del carrer, companys de feina, sogres, pares, germans, amics…
Quan em vaig quedar embarassada, tenia ganes de posar un anunci al diari! em feia tantíssima il•lusió compartir-ho amb tothom…tanta!!!però aquí ve, quan comences a llegir una mica i et trobes les paraules com : ABORT ESPONTANI, MALFORMACIONS, EMBARÀS BIOQUÍMIC, i un llarg etc…si això li sumes que quan ho dius als familiars o a segons quins amics, una de els seves respostes és: «que estàs de 4 setmanes i ja ho vols dir? uff…no se sap mai què pot passar!» …i si amb això encara no en tens prou, segueixes investigant i te n’adones que la gent, fins ben passades les 12 setmanes d’embaràs, el mantenen en secret, doncs (i perdoneu l’expressió): VAYA DESTREMPADA!!!! Tota aquesta il.lusió, tota aquesta eufòria es transforma en POR, ANGOIXA i unes ganes de plorar incontrolables…
En fi noies, que si us quedeu embarassades, passeu de tots aquests comentaris…
És clar que podeu tenir un abort espontani…igual que caminant pel carrer et pot caure un test al cap! si ha de passar passarà, però no aconseguirem res posant-nos en lo pitjor, no??
Igualment, i encara que passem de tot i de tothom és inevitable tenir POR: EL nostre cos a passat a ser la font d’alimentació i de vida d’un altre ésser, i no d’un ésser qualsevol, sinó del NOSTRE FILL! què fort eh?¿?¿? …FILL…
Els dies del 1er trimestre passaran més lents que cap període de la vostra vida…comptareu enrere per passar les maleïdes 12 setmanes, les quals un cop complides faran baixar considerablement les possibilitats d’un abort…
També tindreu unes ganes brutals a tenir PANXA!!!
Amb una panxeta d’unes poques setmanes, que ben tranquil•lament es podria comparar amb la d’un dia que hem cruspit massa, ens sentirem ENORMES, amb una IL:Il•lusió BRUTAL! i serà inevitable acariciar aquella panxona sense parar…
El MOMENT 1a ECO és brutal!! A les 6/8 setmanes, si aneu per privat us faran una ecografia via vaginal, on veureu un mini-saquet, amb un mini-puntet…
doncs aquells mini-puntet és el mini-puntet més preciós de tots els mini-puntets del món! i si el gine està de bones i ja esteu d’unes 8/10 setmanes, engegarà l’eco-doppler i podreu sentir la millor música que ningú abans ha sapigut composar…EL BATEG del COR del MINI-PUNTET!!!…si noies…ja podeu plorar d’emoció…i això només és el principi…

2on TRIMESTRE: La panxona comença a sortir…el risc baixa…i tu estàs «que te sales!»

El segon trimestre es EL TRIMESTRE! si,sí! Aquí les menys atrevides podran començar a donar la notícia. Tot és festa i xerinola quan dius que estàs embarassada!!!
En aquest moment, també començaràs a notar que estàs envoltada de vidents..si, si!!! tothom té teories del sexe del teu cigronet, ja veuràs ja!
La panxa ja comença a tenir forma…si la compares amb les fotos que t’has anat fent al principi, pensaràs…ostres! quina panxassa!!!i si! quina panxassa comparada amb el dia del test…però espera, espera…
En aquest trimestre encara et pots posar els mitjons, et pots depilar i el teu melic segueix on ha de ser; Sense dubte és el trimestre més còmode! Les hormones fan de les seves, però una feina molt important que també fan les meves estimades hormones, és fer que estiguis PRECIOSA, Pletòrica, RADIANT! els cabells et brillen, la pell la tens fina amb un coloret molt molt sexy a les galtones…DISFRUTE-HO! mai a la vida et diran tantes vegades : GUAPA!!
Al començament d’aquest trimestre, també et fan unes analítiques i el famós «triple-screening», que és una prova que et dona els percentatges de risc de síndrome de Down i d’altres…Si els valors que tens són els normals, en teoria el teu petit/a està bé!
La eco de les 12 setmanes també és brutal, perquè el cigronet ja està format i ja pots distingir un perfil perfecte!
A les 16 setmanes hi ha una altre eco…aquesta fa una il•lusió especial, ja que, és on normalment desvelen el sexe del nadó. però «oju!», que també es poden equivocar!!
Després de la eco de les 16 setmanes ve la ECO MORFOLÒGICA, que és una ecografia que fa un gine de DIAGNÒSTIC PRENATAL, on miren al detall perfecte tots els òrgans del teu nen/a; és una eco molt emocionant, ja que veureu fins i tot els plecs de la orelleta del petit! i depenent del gine, us posaran les imatges en 4D…una passada!!!també controlaran les arteries i venes que van del cordó a la placenta, els bategs del cor, ect. En aquesta eco, us confirmaran el sexe del petit/a (si es deixa veure!!!)
Entre les 18 i les 22 setmanes passarà una de les coses més emocionants del que porteu d’embaràs: NOTAREU COM ES MOU!!!!ufffffff!!!Quin subidón!!!!!a mi em va passar que les meves amigues(del fòrum) ja havien notat el seu cigronet a les 18/20 setmanes…i jo no el notava…algun cop havia confós un patada amb un pet! JAJAJA!!!…anaven passant els dies, i allà no es movia res!! i el dia que estàvem comprant el pollastre per Nadal…BLUP, BLUP!
Allà estava el meu cigronet!!!donant senyals de vida!!!!va ser com un tic nerviós..però a mida que van començar a avançar les setmanes, el tic es anar transformant en un clic…després un cloc…
Aniran passant lels dies, i no només us creixerà la panxa…els turmells, braços, pits i demés, també us creixeran…i amb aquesta pujada mega-bèstia de kgs de la bàscula, arribarà el 3er Trimestre;

3ER TRIMESTRE El gran moment ja s’acosta!
Quan arribeu al 3er trimestre ja tindreu l’argot de l’embaràs més que après! Sereu unes veritables màquines de vocabulari obstètric i les visites i analítiques ja seran normals dins la vostra quotidianitat;
Durant el 3er trimestre us miraran sobretot el sucre i que la criatura creixi al ritme que toca; Durant les properes setmanes veureu com la panxa creix a un ritme vertiginós, veureu també, com aquells clic-clics que notàveu a la panxa es convertiran en veritables PUMS i PAMS! que no us deixaran dormir…La pressió a la bufeta serà una de les altres coses que no us deixarà dormir 2 hores seguides…poc a poc no sabreu on posar aquesta
panxassa…quan mengeu sempre us tacareu la samarreta, quan volgueu cordar-vos els cordons de les sabates us costarà Déu i ajuda, i quan camineu més del compte notareu unes molèsties a la panxa: les contraccions de BRAXTON…Si, aquestes contraccions, que no han de fer mal, són contraccions d’entrenament; El cos es prepara pel part més que imminent., i vosaltres també!! Les classes de preparació al part estaran al caure, i hi anireu amb tota la il.lusió del món: us posaran vídeos, us ensenyaran a respirar i us explicaran la fisiologia del part; Us explicaran també les diferents fases per les quals passareu i parlareu també de la Lactància;
Acabareu de fer l’habitació del nadó, encarregareu el cotxet i si sou unes “ànsies” com jo, preparareu amb tota mena de detalls la bossa per l’hospital;
En aquest estadi de l’embaràs, si sou de les que us agrada estar informades, llegireu i rellegireu sobre la Lactància i el PART…el PART, quines ganes oi??? I por també…molta!
PRÒXIMA ENTREGA: EL PART!

No Comments

Post A Comment