Feliç dia de la Dona, sigues lliure, sigues feliç!

I què és la veritable llibertat?

Poder viatjar lluny i sense cadenes? Poder sortir a sopar els caps de setmana? Poder dormir “a pierna suelta” fins a no poder més? Poder treballar 10 hores al dia sense dependre del termòmetre?

Què és la veritable llibertat?

Haver de córrer amunt i avall carregada de pressió per arribar a ser la millor en tots els àmbits i aconseguir-ho?

Potser si….

Tot i que jo sempre m he sentit una dona lliure, aquesta sensació ha anat creixent substancialment a mida que he anat maternant. He passat per molts estadis si, estadis d’ adaptació, estadis de pèrdua, estadis de ràbia, i ara, em sento rica, madura i lliure, justament quan les mirades de la gent em diuen tot el contrari:

“Tres fills? Dos feines? Emprenedora? Buf…. “

 

Doncs si, just quan més lligada semblo més lliure em sento, quan veig créixer els meus fills amb mirades pures, lliures de culpabilitats, de mites, de prejudicis. Quan els meus fills regalen petons espontanis, quan criden, inclús quan se’ls escapa alguna paraulota apresa de mi que els surt de l’ ànima…. “Merda mama!!!! “

 

Doncs si, quan més trafegada semblo, resulta que és quan més realitzada estic…. I és que podria haver tingut una feina estable des d’ un inici, però vaig optar pel risc, per reinventar-me, per fer el que em feia feliç i sembla que 7 anys després m’ aixeco al mati amb una sensació de felicitat i de llibertat que m’ embriaga, que m’ enamora, que em torna boja.

 

Si, em sento lliure quan dic que NO, dic que NO a moltíssimes coses, i m’ emprenyo i escric i crido i ho faig sense filtres i sense sentir-me culpable. I quan dic aquest NO ROTUND sigui al que sigui, sigui a qui sigui, em sento immensament lliure.

 

Em sento lliure perquè ja no tinc pressa.

 

Em sento lliure quan dic el que penso, quan després d’aprendre’m les lliçons de maternitat i de formar-me 7 anys després arribo a les meves pròpies conclusions i em sento lliure per contradir-me a mi mateixa , per dir de tant en tant “ a la mierda la crianza con apego” o per abanderar-la quan em sento més tranquil·la.

 

Em sento lliure quan em rodejo de dones potents, empoderades, que s’ han alliberat de les cuirasses i senten aquesta llibertat de la mateixa manera que la sento jo, em sento compresa i a l’hora alliberada.

 

Em sento tremendament lliure quan em despullo cada matí i em miro el mirall i repasso cada racó del meu cos i veig com ha canviat: els meus pits que s’ han tornat tous i petits, la meva panxa que ha guardat tres fills, les meves cames que porten tants anys corrents, la meva mirada que segueix per sort verge i a l’ hora plagada d’ experiències, el meu cor, que sona fort, viu, sà i ple de passió.

Em sento orgullosa i lliure perquè tot i creure cegament en que els límits són necessaris, també crec que els límits ens els posem cadascú i igual que ens els posem, també els podem treure, moure o transformar.

 

En fi, em sento lliure, i m’ agrada, m’ agrada molt.

 

Feliç dia de la dona. Sigues lliure, sigues feliç

 

 

1 Comment
  • Inski
    Posted at 13:32h, 08 marzo Responder

    Felicitats per aquesta llibertat!!! A veure si totes ens podem anar alliberant!

Post A Comment