Els meus 10 trastos imprescindibles per una criança feliç

I ara si!

Després d’ unes setmanes del Ranking de 10 trastos inútils per a la meva maternitat & criança avui poso els 10 articles que per mi han estat imprescindibles per fer-ho tot més pràctic , senzill i de rebot més feliç.

Ja us aviso que no hi trobareu ni hamaquetes, ni termos, ni gimnàssos, ni productes que segurament si que trobareu al post dels trastos inútils 😉

  1. Desenes de tovalloletes de tela: De bambú , de cotó, sintètiques…és igual! Quan tens un fill regurgitador, aquestes tovalloletes les guardes a qualsevol lloc per tenir a mà en el moment oportú: Canalillo, butxaca pantalons, ronyonera, calaix dels bolquers…on sigui! Però ben repartides per tot arreu, així t’assegures sempre tenir-ne a mà, són fantàstiques! Fantàstiques!!!                      I poc a poc els vas trobant més usos: Quan el culet està irritat les fas servir amb aigua tèbia en comptes de les corroents i anti ecològiques tovalloletes comuns, quan tenen moquets i el nas irritat també, inclús quan has d’assecar aquelles mini orelletes amb cura… ah! I no ens oblidem que si no portes discs de lactància perquè te’ls has deixat, estan massa xops o et penses que ja estàs regulada, et salven de molts mulladers.muselina-natural-30x30-9und-250x250
  2. El Sacaleches: El meu sacaleches ha tret fum tantes vegades…El vaig fer servir en un inici perquè vaig tenir un  soci que em va deixar penjada als 20 dies de parir el meu primer fill, doncs imagineu-vos! Marxava al meu bar (al costat de casa) sacaleches en mano i quan havia servit tots els gintonics em tancava al magatzem i asseguda damunt d’ unes caixes de birra em munyia amb urgència per portar, en el temps que el client es fumava un cigarro, el pot de llet a l’altra banda del carrer i li pujava al meu marit.

    Un cop passada aquesta etapa, amb la meva segona filla em va anar molt bé per treure’m la llet quan el Xavi marxava més hores del previst, ja que fent tàndem, que el Xavi marxés em podia provocar una mastitis per un excés en la producció, gràcies a això em vaig fer donant de llet materna i és una de les coses més boniques que he fet mai.

    Amb el tercer una mica el mateix, gràcies a la màquina podia treure’m llet quan ho necessitava i seguir donant llet al banc.

    41AtIcaFrDL._SY355_

  3. Els portabebés

Sense cap mena de dubte i no perquè tingui una botiga especialitzada, (més aviat diria al contrari, si he posat una botiga perquè m’han anat tan bé que ho he d’explicar a tothom)

Si, quin gust! Quan penses que mai més tornaràs a tenir braços, quan t’adones que tot el que surt a les revistes són patranyes i que realment aquella personeta que li surt urticaria només de plantejar-te deixar-la en una superfície que no siguis tu, apareix un bon portabebés a la teva vida ergonòmic i màgia!!!!!! No fa falta explicar res més, ho heu de sentir en les vostres pròpies carns.

Si vols més info mira això d’aquí o vine a veure’m que t’ho explico el que faci falta!

 

  1. Discs de lactància de tela: Una llàstima, perquè no els vaig descobrir fins el meu tercer fill, quina diferència ,mareta meva, entre un disc de super o farmàcia amb els suaus discs de bambú … suaus, transpirables, no s’enganxen… un gustassu! Els podeu trobar artesans o de marca.

discos-lactancia-lavables-600x600

  1. El llibre: “Un regalo para toda la vida, us pot agradar més o menys l’autor, però llegir-lo i rellegir-lo quan els dubtes sorgeixen pot calmar ànims i angoixes d’ una manera quasi immediata. Un bàsic ja durant l’embaràs, i igual de bàsic durant aquests començar a buscar recursos per si les coses es compliquen una micona.

unregaloxatodalavida_g

  1. Xurro de lactància.

L’ he fet servir per tot, menys per la lactància! jajajaja! bé, no, menteixo:

Durant l’embaràs m’anava de perles per dormir i durant la lactància nocturna em servia de falca per a la meva esquena, al donar el pit de costat em carregava molt i el coixí m’ajudava a relaxar tota la lumbar.

Sí, el meu marit va quedar desterrat una temporada ja que entre el xurro, jo, el nen i ell no hi cabíem al llit, però ja ho tenim superat , ara ell dorm al sofà! Jajajaja és broma, no em feu ni cas!

I ara i desde fa molts mesos ho faig servir de barrera perquè el Joan no rodoli cap a terra quan dormim.

i ara que hi penso…sis anys de coixí a diari jo diria que està amortitzat i que potser em podria permetre una funda nova….

cojin-lactancia-theraline

  1. Una bona amiga. Ho sé, no és un objecte, però vull que comencem a donar importància a les coses importants. Perdó, persones.

Si, si estàs embarassada o recent parida, assegura’t tenir una bona amiga al costat, una amiga amb qui realment connectis, no només a nivell temperament si no també a maneres de fer.

No hi ha res més odiós i frustrant i desempoderador que et vulguis desfogar amb la teva gran amiga i t’acabi dient que tot ho fas malament o que sembles idiota, i creieu-me, això passa i molt.

Connectem molt amb algú abans de ser mares, però després, amb el nostre lleonet en braços, necessitem un altre tipus de suport, o sigui que, si no tens cap bona amiga a prop en la mateixa sintonia que tu, contracta-la, ves a un grup, busca una tribu, el que sigui, però no ho vulguis fer tot sola que després passa factura.

Imagen 7

  1. Les colxonetes de l’ IKEA : si! L’ Ikea per mi és un gran salvavides!

¿Perquè les colxonetes, i no aquells molestos puzzles de cautxu que a més molts no han passat controls de toxicitat per nadons ?

Doncs perquè a més que són una marranada per tots aquells “surcos” que tenen i que costen tant de netejar, se’t desmunten cada vegada que els vols moure i a més pel meu gust són massa durs, en canvi les colxonetes d’ ikea, que plegades no ocupen res i inclús les pots fer servir per pujar-t’hi quan no arribes a l’armari, són molt netes, senzilles, amb una duresa perfecte i les fas servir mooooolt de temps: Primer per deixar el nadó a terra (amb alguna roba al damunt, està clar) Si Compres dos colxonetes i hi enganxes uns velcros als laterals pots fer una bona base sense esforç.

Després per quan ja gateja, si fas collit, és ideal posar-les sota al llit per la bufetada que segurament es pegarà algun dia quan es desperti i no hi siguis i no sàpiga baixar del llit

Més tard, per jugar a fer volteretes, cabanes, refugis, etc. inclús de banqueta i jo les he fet servir fins i tot quan altres amiguets han vingut a dormir a casa i m’ han faltat llits, ah!!! I ara les utilitzo per fer els meus mamifits matinals. Espectaculars!

plufsig-alfombrilla-gimnasia-plegable-verde__0277661_PE377253_S4

  1. El bressol Ikea barato per fer collit.

Hi ha dormit el meu cul durant 6 anys.

Si, si! Com ho sentiu! El nadó vol estar enganxadet a tu, per molt collit que hi hagi, aneu-vos fent a la idea, però aquest bressol va genial, perquè quan entens que el nadó el que vol és estar dormint enganxat a tu i el poses al centre del llit perquè si cau algú siguis tu i no ell, no hi ha sensació més desagradable que sentir que si et mous 1 cm. a la dreta aixafaràs al teu fill o pitjor encara…el despertaràs, però si et mous aquest centímetre a l’esquerra, cauràs a terra.

Doncs bé, quan tens el bressol de collit (que en realitat no és de collit però li pots treure una barana), pots dormir tranquil·la i tirar el cul enrere sense por a caure i descansar una estoneta fins el següent despertar. Un cop els teus fills han crescut el pots tunnejar com escriptori o banqueta.

  1. La panera dels tresors. La panera dels tresors no només m’ ha aportat estones de joc i tranquil·litat amb els meus tres sols, sinó que ha fet que tingués més ganes d’ investigar sobre el joc dels bebés.

Ha fet que em tornés a interessar pels materials de veritat i em desinteressés pel consumisme desmesurat.

Googlejant “panera dels tresors” he conegut blogs fantàstics i jocs preciosos, filosofies diferents a les que coneixia i un tipus d’educació molt més respectuosa, per dir-ho d’alguna manera, la panera ha estat la punta del iceberg d’ un món sencer que no havia descobert encara per molta “crianza con apego” que estigués disposada a fer.

Captura de pantalla 2016-06-14 a las 14.13.56

 

Prometo i re prometo que ningú m’ ha pagat ni en calers ni en especies per fer aquest ranking encara que si algú està disposat a fer-ho no tindré cap inconvenient a provar el seu producte i a explicar la meva experiència tal cm raja, sense condiments, t’ atreveixes?

 

3 Comments
  • Teresa
    Posted at 20:58h, 15 junio Responder

    D’acord en gairebé tot, en especial en l’11. Llàstima que no es puguin dir marques, n’hi ha una que un cop passada la lactància ha aconseguit que segueixi prenent-la…. m’encanta! La «normal» (amb alcohol) ja no m’agrada

  • Marijiji
    Posted at 09:33h, 29 junio Responder

    No et coneixia pero m han parlat tan be de tú que aqui em quedo una estoneta ben llarga que tinc molt per llegir jijijijiji.
    Ho de la amiga per a mi, va ser molt important!

    Felicitats per aquest blog m ha agradat molt.

  • Alba Puigdollers
    Posted at 15:31h, 05 julio Responder

    Es boniiissim! m’he sentit mooolt identificada. Gràcies per posar-hi aquest humor 🙂

Post A Comment

¡Envíame un Whats!
Escanea el código
Hola 👋
estoy aquí para acompañarte, ¿Qué necesitas?