ENTREVISTA A DUES DONES GRANS, MOLT GRANS: LACTAPP – L’ app que canviarà la Lactància de moltes

LactApp-Alba-Maria

Vaig conèixer a la MARIA a causa d’una desgracia. Un accident on ella i la seva bebé van ser atropellades. La Laura il·lesa, La Maria greument ferida.

L’Alba va fer una Crida des del seu facebook: Necessitaven donants de llet materna per alimentar a aquella nena que a dures penes acabava de néixer…

Aquella crida em va impactar. Molt.

No vaig dubtar ni un minut a trucar l’Alba per oferir la meva ajuda, la Maria (la meva filla) seria “germana de llet” de la Laura. Tenen la mateixa edat.

Als pocs mesos, per un tema logístic vaig ser jo que em vaig acostar a casa de la Maria a portar-li pots plens de llet meva. Va ser una connexió instantània. No vam plorar en el cara cara, però només tancar la porta ho vam fer i molt. Totes dues.

Era emoció, era empatia, era solidaritat, era tribu, era AMOR, amor cap a les nostres filles, amor entre dues mares que no s’havien vist mai les cares fins aquell instant i que en canvi havien compartit tant.

La Maria es va anar recuperant molt poc a poc i la laura creixia preciosa, sana i forta gràcies a l’amor d’una mare que no va dubtar en demanar ajuda, sense complexes estúpids , sense tabús. Van ser moltes les mares que li vam donar llet, i em sembla que totes repetiríem cegament.

L’altra protagonista és L’ALBA PADRÓ.

Sense ella allò no hagués estat possible.

Una dona de bandera, altruista com ella sola, currante com ninguna.

L’ Alba Padró, si, la “boja de la teta”, aquella boja que penca 1000 hores al dia a la seva feina i la resta és per totes les dones de la ciutat i més enllà. Si , la “boja de la teta”, aquella que porta un telèfon 24h per urgències i que no dubta ni un segon en seguir fent-ho.

Si, la boja de la teta, aquella que creu, per damunt de ments perverses, que creu per damunt del sistema, que creu per damunt de totes les dificultats, que estem preparades i que ho podem fer.

Doncs bé, avui va un post dedicat a elles. I no és un post qualsevol, és una entrevista.

Si! Que fort oi? Això ja sabeu que no és el meu estil, però m’és igual , perquè la ocasió s’ho val.

Aquestes dues joies porten 1 any i mig treballant en secret per presentar-nos , a partir d’ octubre una altra joia en forma de APP .

Una app que canviarà la vida de moltes dones, perquè per fi, la informació verídica estarà a l’abast de totes: de les que van a grups, de les que no, de les que viuen prop de centres preparats i de les que viuen a la muntanya, de les que tenen un pediatre prolactància i de les que surten de l’hospital amb un biberó perquè la “seva llet no alimenta”. Una app que estarà a l’abast de les que tenen diners i de les que no en tenen, a l’abast de les mares, amigues i sogres. Una app per professionals, per pares i per cunyades. Si LACTAPP, l’aplicació de més ben preparada i dissenyada del món que ajudarà a tantes i tantes mares a tenir una lactància tranquil·la i feliç.

Gràcies Alba i Maria, per tota aquesta feinada i per tenir l’energia que teniu. Us mereixeu tots els èxits que tindreu.

US DEIXO l’ENTREVISTA: 

LactApp-app-movil

Fa 3 anys, un accident de trànsit va marcar profundament la vida de la Maria i l’Alba va ser un suport fonamental de la seva recuperació… existiria LactApp si no hi hagués hagut aquest esdeveniment?

Segurament no… ni hauríem arribat fins aquí. A la vida hi ha moments d’inflexió que et fan trontollar i que et fan fer un canvi de rumb… Aquell dia la nostra relació va agafar un camí diferent. Diuen que a la vida no hi ha res casual i potser és cert. En aquell accident la Maria va canviar molt, de fet, vam canviar totes les que vam estar implicades d’alguna manera. Sense aquest canvi personal dubtem que el projecte fos una realitat.

Heu treballat més d’un any en secret, com us sentiu ara que per fi ho heu anunciat al món?

Alliberades, orgulloses i temeroses. És un plaer compartir un projecte del qual ens sentim tan orgulloses. És la nostra criatura, s’ha gestat en la intimitat durant molts mesos, li hem donat forma i alimentat tant com hem pogut, l’hem vist créixer i hem fet volar coloms tant com ens ha permés el poc temps del que disposavem. I arribem en aquest punt amb decisió, orgull i, com no, eufòriques. I, igual que ho faríem amb una criatura de debò, sentim l’instint de protecció, la veiem fràgil i jove, i la volem ajudar a desenvolupar tot el seu gran potencial.

Per què heu anunciat el llançament de la app si encara no es pot descarregar als markets?

Per dos raons fonalmentals: la primera raó és que ja no aguantavem més 😉 la segona és que volem que la gent ja la conegui una mica quan surti als markets i facilitar així la seva difusió.

Expliqueu-nos alguna anècdota del procés?

Alba:Tenim un document amb frases cèlebres que han sorgit en el procés de creació. Hem rigut molt! Un dia que recordem especialment divertit va ser quan vam fer un llistat de paraules clau que podríen fer servir a qualsevol païs de parla hispana per parlar de pits i de lactància.

En aquest procés ens hem hagut de “reciclar” i fer formacions específiques en startups i app. En una de les formacions només hi va poder anar la Maria i va resultar ser molt i molt avorrida. La Maria anava enviant missatges d’acomiadament i emoticones de calaveres.

Quina ha sigut la resposta de LactApp més difícil d’escriure?

Després de més de 2300 respostes uffff ha calgut cuidar com dir les coses, evitar certes paraules: sempre, mai, totes… que en lactància no són mai certes. També hem intentat donar la informació de manera respectuosa, sense jutjar i optant per un to neutral en la majoria de respostes.

Potser les respostes més difícils d’escriure són les que indiquen que sembla que ja no parlem de temes de lactància i s’han de derivar a un metge especialista.

Quin apartat penseu que serà el més consultat?

En això no ens posem d’acord:

Maria: Penso que la gent farà servir més els Test de lactància, que ajuden a identificar coses tant interessants com si el bebè té un tel sublingual o no el té amb un simple qüestionari. Personalment, em sembla molt original i útil 😉

Alba: Espero que sigui el de consultes. Ho hem estat comentat tots aquests mesos i tenim una aposta, a veure qui guanya!

Teniu previstes actualitzacions de la app després del seu llançament a l’octubre? La traduireu a altres idiomes?

Oi tant que sí! Es la gran avantatge d’una app, que no és estàtica i que et permet modificar i millorar el contingut cada cert temps, corregir el errors i, sobretot, adaptar la app a la demanda i necessitats de la usuària.

A quin públic va dirigit?

LactApp està pensada i redactada per mares lactants, tots els textos parlen directament amb la usuària i parlen de tu. Igualment, hem previst que els professionals i les assessores de lactància també puguin utilitzar-la. Per això, hem previst que el qüestionari inicial puguin indicar una opció per navegar en la app de forma més fluïda.  

Preten LactApp substituir el cara a cara dels professionals o grups de suport?

Al contrari! LactApp vol estar present en els espais on encara no hi havia res. És un extra que pot ser útil tant per la mare com pel professional. I sincerament esperem que més mares coneguin l’existència dels grups de suport i hi vagin molt més. És inqüestionable com n’és d’important que les mares assisteixin a grups de suport a la lactància, on troben altres mares amb les seves mateixes angoixes i amb les que poden compartir el seu dia a dia normalitzant la lactància.

Considereu LactApp una eina valuosa per els professionals de la salut maternoinfantil?

Nosaltres l’hem plantejada perquè la puguin utilitzar. Si ho fan o no i els hi sembla una eina útil, ho hauran de dir ells.

LactApp es podrà regalar?

Quina bona idea! Ho mirarem d’implementar en futures actualitzacions.

Creieu que LactApp canviarà el món?

Canviar el món ens encantaria! Però LactApp no ha nascut amb aquest propòsit. La nostra aplicació no vol convèncer a les mares sobre la necessitat d’alletar o de fer-ho durant molt de temps. LactApp vol ser una eina facilitadora per aconseguir informació fiable que l’ajudi a prendre les decisions que desitgi.

Què, no ho trobeu una genialitat?

Podeu fer-vos seguidores del seu FACEBOOK  i BLOG per estar al dia de totes les novetats!!!

Logotipo-LactApp

3 Comments
  • Lai - Asi piensa mamá
    Posted at 18:12h, 15 julio Responder

    Trobo genial la App!!! Recordo la historia de la Maria, la crida i la resposta que va tenir. Tot i que ho vaig llegir tot des de lluny. Molta sort a totes dues!!! Segur aue ajudareu a un munt de mares

  • aida
    Posted at 11:53h, 16 julio Responder

    Enhorabona per aquesta gran idea!! Venint de l´Alba Padró, que fa temps que segueixo (durant les meves lactàncies devorava els seus posts al criatures.cat), segur que és una joia! Felicitats a aquestes dues dones lluitadores i molta sort!!!

  • Montse Font
    Posted at 18:02h, 17 julio Responder

    M’ha encantat la historia de la maria i de lalba i crec que sera una aplicacio molt interessant.
    Nosaltres, el meu estimat princep i jo, fa tot just 2 dies que em deixar la teta….i ha estat fantastic.
    Tres anys i mig fantastics donant el pit.
    Tan de bo totes les mares i fills/es poguessis gaudir de la mateixa manera d’aquests moments magics.

Post A Comment

¡Envíame un Whats!
Escanea el código
Hola 👋
estoy aquí para acompañarte, ¿Qué necesitas?