Ens podem quedar embarassades donant la teta?

 

Ahir l’Alba Padró va publicar una entrada parlant de la lactància i la cerca d’un embaràs…Llegint-ho m’han vingut molts records i m’agradaria explicar-vos la meva experiència:

Després de parir el Xavi vaig trigar 14 mesos en tornar a ovular. El mes següent em vaig quedar embarassada, o sigui que un cop ovules, ja està!

Tothom es sorprenia que m’hagués quedat embarassada detonant la teta tot i sabent que ja tenia la regla… Però és ben simple: Si els meus òvuls surten de marxa jo em puc quedar embarassada.

Després ja no va ser tan còmode…

El primer trimestre, donis la teta o no, tens els pits extremadament sensibles i fa mal, molt mal…Donar el pit t’incomoda si o si…Aleshores la gent et diu que en poques setmanes el teu fill es destetarà perquè a mitjans del segon trimestre la producció de llet baixa en picat, i aquesta  afirmació fa que tinguis paciència i que decideixis continuar només per no ser tu la que fa el pas…

Lo fotut de tot plegat és que això no és ben bé així. Si, és cert, molts nens es desteten arribada la baixada de producció, però els yonkies com el meu fill no ho fan…

Perquè?

És ben simple: A nens com el meu fill no els interessa el més mínim la lleteta que surt de la mama, només els interessa el carinyo, l’amor i el consol, per tant els importa el més mínim que no raji res.

Conseqüència? Que el meu fillet no es va destetar, i jo hormonada fins les celles, no em vaig veure capaç de provocar aquella separació en aquell moment tan delicat, per tant em vaig començar a mentalitzar que faria TANDEM (alletar als meus dos fills).

_MG_4324-Modifier

No us confongueu, eh…no m’arrepenteixo de no haver fet el pas…els primers mesos van fer pupeta però després ja no, i era molt tendre i molt enriquidor donar el pit en aquelles circumstancies.

Fer-ho però em va portar més d’un mal de cap i vaig haver de sentir frases mítiques com:

 

“És molt dolent donar la teta així! Pots perdre el nen! “

Això m’ho deien sobre tot les iaies, per no sé ben bé encara quina extranya creença.

 

“Donant el pit provoques contraccions i pots tenir un part prematur”

Bé, doncs aquesta és la frase que té més sentit però que tampoc és ben bé certa: Quan el nen mama, alliberes oxitocina que provoca contraccions, però són les mateixes contraccions que alliberes durant l’orgasme i no està contraindicat fer sexe durant l’embaràs oi? Si, en casos d’amenaça de part prematur, etc si…Només aleshores ens ho hauríem de plantejar. Però en un embaràs de baix risc, cap problema!

 

“La llet surt dolenta i el teu fill tindrà mal de panxa”

Això és un altre mite sense sentit, no per res, sinó perquè els nens no són idiotes i si la llet sortís dolenta, simplement no en prendrien. Si que és veritat que la llet canvia de composició durant les diferents fases de la gestació, i que cap al final de l’embaràs les caques del teu fill canvien d’aparença, però per res del món és per un mal de panxa, sinó per la composició.

 

«EL gran li robarà el calostre al recent-nascut»

S’ha comprovat que el calostre no es produeix fins moments abans de part, per tant, la llet que pren el teu fill no és calostre. Per altre banda, encara que ho fos, no li robaria pas al nounat! Els nens de dos anys no roben, ments perverses! a més,  hi ha calostre per tothom. És més, li estem fotent una injecció d’immunitat al nostre fill gran, que ben segur que el seu cos ho agrairà!

 

Per tant, l’única part dolenta de tot plegat és el dolor per la sensibilitat dels pits el primer trimestre i també que pot ser que a causa de donar el pit no trobis aquest embaràs que tant desitges,  a causa de l’anovulació, si és així, llegeix l’entrada de l’alba que explica alguns truquis que segur que us faran servei.

Proper capítol…Lactància en Tàndem!

 

 

2 Comments

Post A Comment